Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:93233 kpl

Simpuran Meirän Muru "Muru" ja Örestadens Puskas "Puska"

Muru ja Puska

4.3.2013 Muru ja Puska on onnistuneesti astutettu, pentuja kovasti odotetaan syntyväksi vapun tienovilla. Pentujen sukutaulun voit katsoa täältä.

Muru käytetään ultrassa neljän viikon päästä. Ennen tiineyden varmistumista en ota pentueeseen uusia varauksia.
28.3.2013 Muru on käynyt tänään ultrassa ja on todettu tiineeksi. Eläinlääkärin arvion mukaan ultrassa näkyi kuitenkin vain yksi pentu. 


H-hetki lähestyy

28.04.2013 Muru saapui meille eilen, kun laskettuun aikaan on vajaa viikko. Nyt seuraillaan lämpöjä ja rauhoitutaan tulevaan. Pentulaatikko on valmiina odottamassa h-hetkeä. Hennot potkut tuntuvat Murun vatsanpeitteitten läpi, jotain mahassa kuitenkin on. Murun nisät ovat myös kasvaneet, muuten Murun tiineys ei juurikaan näy ulospäin. Se ei toisaalta ole mikään ihme, jos pentuja on ultran mukaan vain yksi. Muru jaksaa lenkilläkin vielä hyvin, kun ei mahassa ole kovin suurta taakkaa. 

Ruokahalu ei ole kovin kummoinen, mutta sekin on synnytyksen lähestyessä ihan tavallista. Olen tämän viikon lomalla töistä, on siis hyvin aikaa seurata tilannetta ja synnytyksen käynnistymistä. Nyt vain peukut pystyyn, että kaikki sujuu hyvin ja saadaan ilman ulkopuolista apuja pienokainen terveenä maailmaan...

Muru ja poikansa

1.5.2013 Murun ja Puskan pentu syntyi vapun kunniaksi. Maailmaan saapui isokokoinen 283 g painava kolmivärinen (kuten isänsä) pitkähäntäinen (kuten äitinsä) poikapentu. Pentu syntyi jalat edellä ja hieman jouduin sitä auttamaan maailmaan vetämällä ulos supistusten tahdissa, jotta pääkin saatiin vielä mahtumaan ulos. Nyt emo ja pentu voivat hyvin hieman tukalasta alusta huolimatta. Lisää kuulumisia myöhemmin ;)

4.5.2013 Pentulaatikossa on rauhallista, poika kasvaa kovaa vauhtia, onhan jakamaton maitobaari aina auki. Kolmessa päivässä painoa on tullut 150 g lisää. Muru vahtii pentuaan kovin tarkkaan, pikaiset pissareissut ehtii juuri tekemään takapihalle. Tuossa alla vielä pojan naamakuva. Otsassa nyt näkyvillä sydämenmuotoinen valkoinen piirto, mutta saa nähdä millaiseksi jää kun naaman väritys vielä muuttuu. 

09.05.2013 Pikkuinen pullukka-poika on jo viikon ikäinen, paino on reilusti tuplaantunut ja poitsu on nyt jo yli 700 grammainen. Keskimmäisestä kuvastakin näkyy, miten vatsa leviää kun selällään rentona rötköttää. Emon vieressä on kuitenkin aina se paras paikka ;)

Emon kaa on kiva olla, ikää 1 vko.

Vastasyntyneen naamakuva, sydän otsassa.

Rento viikon ikäinen pullukka

12.05.2013 Murun pentu oli alustavasti varattu jo viime syksynä, mutta perheen toiveena oli alunperinkin narttupentu. Kun pentuja syntyi vai yksi ja se oli uros, joutui perhe tekemään vaikean päätöksen ja perumaan alustavan varauksensa. Perhe jää odottamaan narttupentua, onnea heille oman pennun etsintään!

Koska jo pitkään oli tiedossa, että pentuja syntyy vain yksi, en ole ottanut uusia varauksia vastaan. Mutta nyt siis tämä ponteva poika etsii uutta kotia. Kovasti toivoisin, että koti löytyisi täältä läheltä, sillä haluaisin sen kehitystä päästä seuraamaan jatkossakin ;) Pennun luovutus on juuri ennen juhannusta, 7 viikkoa tulee täyteen 19.6.2013. 
20.05.2013 Aika kuluu vikkelään, pentu on jo kohta 3 viikkoinen. Pentua kutsutaan nyt nimellä Nuuti, mutta katsotaan, mikä tulee lopulliseksi viralliseksi nimeksi. Nuutin silmät aukenivat äitienpäivänä ja korvat ovat myös auenneet, joten Nuuti reagoi jo ääniin. Kynnet on leikattu kahteen kertaan ja tänään on otettu yhdessä emon kanssa matolääke. Painoa Nuutille on tullut lisää jo reilu kilo.

Haparoivia ensiaskeleita on jo otettu muutaman päivän ajan. Etuosa kantaa paremmin, pylly painaa hieman enemmän, mutta eteenpäin jo päästään vähän kerrallaan. Mutta kauaa ei vielä jakseta kunnes väsy koittaa... Tästä todisteena pieni videonpätkä YouTubeen ladattuna. Videolla näkyy, kun Nuuti maiskuttelee suutaan. Ennen videota annoin tuon matolääkkeen ja taitaa vielä suussa maistua pahalle.

Viikonloppuna isä-Puskas kävi piipahtamassa näyttelyssä ja sai kolmanne sertinsä ja sai Suomen Muotovalion tittelin, onnea isukille potralta pojalta!

Nuutista on tullut useampia kyselyitä ja huomenna Nuutia tullaan katsomaan. Löytyykö koti nyt vai vasta myöhemmin, se jää vielä nähtäväksi ;) 

Nuuti 3,5 vko

26.05.2013 Nuuti Nokkela on jo näin iso ja reipas pojan alku. Hurjaa kehitystä taidoissa tapahtuu joka päivä. Nyt ollaan maisteltu jo jauhelihaa ja liotettua nappulaa. Kävely on jo paljon vakaampaa, nyt otetaan jo pieniä juoksuaskelia. Nuuti haastaa emoaan leikkiin ja myös Susu on käynyt Nuutiin tutustumassa.

Nuutilla on nyt oma tuleva perhe Ylöjärvellä ;) Terveisiä vaan Nuuti-pojalta, nähdään taas!

Uusi lelu kiinnostaa

06.06.2013 Nuuti-poika on nyt saanut uuden kutsumanimen: Nemo. Nemon tuleva perhe kävi poikaa uudelleen katsomassa tällä viikolla ja seuraavalla kerralla Nemo lähteekin jo uuteen kotiin. Nemo täytti eilen 5 viikkoa ja on jo tosi reipas ja vauhdikas pihakoiran alku. Pentupanta on otettu käyttöön ja yllättävän vähän se tuntuu menoa haittaavan.

Kelit ovat olleet suotuisat ja Nemon kanssa ollaankin jo paljon ulkoiltu. Kun pentuja on vain yksi, on Nemo saanut erityisoikeuksia: se pääsee emon mukaan aamu- ja iltalenkille, osan matkaa kävellään itse ja syliin pääsee välillä lepäämään. Kun olemme kotosalla, saa Nemo liikkua vapaasti emon kanssa, yöt nukutaan kuitenkin pentuhuoneessa.

Tänään Nemoa ja Muru-emoa kävi katsomassa Murun viimekeväinen pentu Lola. Hienosti Lola osasi touhuta pikkuveljensä kanssa ja oli hyvin kärsivällinen, vaikka Nemo repi välillä poskista ja kaulanahasta. Lolan antama pallolelu tuli heti kovaan käyttöön niin Nemolle kuin emolleenkin.

Ulkoilemassa emon kaa

Sisarpainia

Isosisko Lola tuli katsomaan emoa ja pikkuveljeä

Iina ja Nemo

09.06.2013 Tänään Nemoa kävi katsomassa isä-Puska perheineen ja perheen toinen koira Nasta. Puskaa ehkä enemmän kiinnosti Muru kuin poikansa, mutta Nasta leikki hienosti Nemon kanssa. Tapaaminen oli hyvin rauhallinen ja sopuisa, oli kiva tavata!

Koko perhe: Puska, Muru ja Nemo

Nemo ja Nasta

Nemo