Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:93233 kpl

Ljuvliga-Söta "Susu" ja Örestaden Puskas "Puska"

Susu ja Puska

Puska

Susu 2 vrk ennen synnytystä

08.07.2014 Susun ja Puskan pennut syntyivät: 1 kolmivärinen töpöhäntäinen uros, 1 riistanvärinen töpöhäntäinen narttu sekä 1 riistanvärinen pitkähäntäinen narttu. Pentujen painot vaihtelivat 245 - 302 g välillä, ihan reippaankokoisia olivat siis kaikki. Pennut syntyivät keisarinleikkauksella, koska Susun synnytys ei edennyt toivotulla tavalla. Pentujen sykkeet olivat jo hieman laskeneet, joten eläinlääkärin suosituksesta ja turhien riskien välttämiseksi päädyttiin sektioon. 

Pennut saatiin maailmaan nopeasti ja olivat oikein reippaita ja hyvävointisia. Pennut odottelivat Susua lämpöpatjan päällä ja hetken päästä Susukin saatiin ommeltua. Eläinlääkärissä vielä katsottiin, että pennut saatiin imemään ja Susu hyväksyy pennut leikkauksesta huolimatta. Ja onneksi näin kävikin heti ilman mitään vaikeuksia. 

Vastasyntyneet lämpöpatjalla

Kotona oman emon kainalossa.

13.07.2014 Pentujen ja Susun alkutaival on lähtenyt hyvin käyntiin. Susu huolehtii pennuista hyvin ja huomenissa pentujen syntymäpainot tulevat jo tuplaantumaan. Alla tänään otetut yksittäiskuvat pentusista. Pentujen vaalenapunaiset kuonot ovat pikkuhiljaa saaneet jo mustia pilkkuja, varsinkin pojan.

Pentujen viralliset nimet alkavat K-kirjaimella ja niissä on karkkiteema. Simpuran Kepponen on jo saanut perheeltään kutsumanimen "Vili". Tyttöjen perheet ovat myös tiedossa, mutta jako ei ole vielä varmistunut. Tytöistä toinen menee sijoitukseen. Kaikki pennut jäävät Pirkanmaalle, siitä olen tosi iloinen! 

Simpuran Kepponen "Vili"

Simpuran Kismet

Simpuran Kinuski

23.07.2014 Pennut ovat täyttäneet jo kaksi viikkoa! Kaikilla silmät ja korvat ovat auenneet. Pienoisia yrityksiä on myös liikkumiseen, etupää jo nousee mutta takapää vielä painaa liikaa ;) Painot ovat nousseet hienosti, Kinuski painaa jo yli kilon ja muut hieman vähemmän. Olin kesälomareissulla viikon ja sinä aikana pennut olivat totisesti kasvaneet hirmuisesti ja muuttuneet niin paljon "isommiksi". 

Tänään en ehtinyt kaikkia kuvaamaan, kun en raaskinut pentuja herättää kesken unien tai häiritä kesken syönnin, mutta mannekiinin virkaa saa nyt toimittaa Vili-poika. Kuvasta näkee hyvin, miten pentu muuttuu reilussa viikossa!

Koko kolmikko

Vili 2 viikkoisena

25.07.2014 Pari uutta kuvaa etusivun kuvan lisäksi. Ruokailuhetkessä alkaa masun alla olla jo melko täyttä, niin kovasti pennut ovat kasvaneet. Täytyy vain ihmetellä, kun toisella pihakoirakasvattajalla on samanikäiset pennut, mutta niitä on 10 kappaletta, miten ne oikein mahtuvat syömään!

Pennut alkavat olla niin hassun koomisessa iässä, ne vääntyvät jo kaikenlaisiin hassuihin asentoihin. Hymynkare suupielessä väkisinkin, kun niitä katselee…

Susu viihtyy vielä pentujen kanssa, mutta alkaa olla kiinnostunut myös pentulaatikon ulkoisesta elämästä ja kaipaa itsekin jo huomiota ja hellyyttä.

Ruokailuhetki

Hassuja asentoja

29.07.2014 Pennut täyttivät tänään 3 viikkoa, aika kuluu niin nopeasti. Kaikenlaista kehitystä tapahtuu päivittäin. Nyt pennut liikkuvat jo paljon vakaammin ja yrittävät jopa ottaa pieniä juoksuaskelia. Pentulaatikossa leikitään ja sieltä kuuluu jo kaikenlaista ääntäkin. 

Pentujen kynnet on leikattu jo kerran. Ensimmäiset pienet terävät hampaat tuntuvat jo kaikkien suissa. Tänään pennut saivat matolääkkeen ja se aiheutti pientä puistatusta. Matolääkkeen jälkeen saivat sitten hieman parempaakin maisteltavaa eli ensimmäistä kertaa hieman jauhelihaa kananmunan keltuaisella notkistettuna. Kaikki kolme söivät reippaasti ja melkeinpä ahnaasti, ilmeisesti Susun maito pelkästään ei ihan enää riitä pullukoille. Kolmikolle on tullut kuitenkin viikossa noin 300 g painoa lisää jokaiselle.

Nyt kaikkien pentujen tulevat perheet ovat käyneet vierailulla pentuja ihastelemassa ;)

04.08.2014 Pennut täyttävät huomenna neljä viikkoa. Tänään pennut pääsivät ensimmäistä kertaa ulkoilemaan. Ulkona oli kiva juosta, kun jalat eivät yhtään liukastelleet pitkässä nurmikossa. Ja emon kanssa on turvallista tutustua uusiin ympäristöihin. Alla kuvia mukavasta kesäillan ulkoilusta.

Emon kanssa ekaa kertaa ulkona.

Tove

"Pulla" ja Vili

Vili

"Pulla"

Tove

Johanna paijaa "Pullaa"

Ja sitten tuli väsy, Vili mamman selän takana.

Maitobaari toimii ulkonakin

23.08.2014 Onpa aika taas kulunut sukkelaan! Pennut ovat jo monta päivää sitten täyttäneet 6 viikkoa. Tällä välillä ne ovat kasvaneet ihan hirmuisaa vauhtia, kahden kilon rajat on jo ylitetty. Pennut on jo mikrosirutettu ja rekisteröintipaperitkin ovat jo tulleet Kennelliitosta. Maanantaina on eläinlääkärin tarkastus ja tiistaina eka pentu Mona lähtee jo uuteen kotiin. 


Tove ja Tupla

Pentujen kanssa on ulkoiltu ja autoiltu. Ne ovat satavarmasti sosiaalistuneet ihmisiin, Saijan luona on käynyt paljon vierailijoita. Perheen Tupla-tanskansdogin ansiosta tuskin tulevat pelkäämään isojakaan koiria. Mona ja Tove menevät lapsiperheeseen, ne ovat varmasti tottuneet pieniin lapsiin, siitä Kira on avuliaasti pitänyt huolen. Alla muutamia kuvia pentujen elämästä.

Huomena sunnuntaina pentujen isä Puska tulee jälkeläisiään tapaamaan!

Kira ja pennut

Sopu sijaa antaa!

Tove ja Susu

Vili ja Mona