Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:93233 kpl

Simpuran Rauha "Peppi" ja Leonberget´z Arctic Ocean "Elvis"

Peppi ja Elvis

Peppi ja Elvis

Elvis

23.08.2014 Peppi muutti Espoosta meille viime sunnuntaina. Viikolla mittailin lämpöjä ja odottelin niitä laskevaksi. Torstain ja perjantain jäin jo kotiin päivystämään ja perjantain aikana lämmöt laskivatkin alle 37. Perjantaina oli pientä tärinää ja suolen tyhjennystä, mutta muuten ei synnytys vielä näyttänyt käynnistyvän. Peppi nukkuikin rauhallisesti vielä yön (minä en niinkään), ja vasta tänään lauantaiaamuna Peppi alkoi olla hieman levoton. Aika pian purskahtikin ensimmäisen sikiöpussin vettä ulos ja siirryimme koirahuoneeseen ja Peppi pentulaatikkoon. 

Polttotyönnöt voimistuivat ja tunnin päästä alkoi hieman näkymään ensimmäistä pentua. Olikin näky: sikiöpussi kun oli rikkoutunut, näkyi ensimmäisenä pennun kieli, joka hieman törrötti ulos suusta. Pennun pää tuntui jumittavan melko tiukkaan ja Peppi joutui tekemän kovasti töitä pennun ulos saamiseksi. Kuono alkoi jo hieman sinertymään ja pentu näytti hieman veltolta, mutta onneksi pentu kuitenkin putkahti lopulta ulos hieman kätilön auttamana. Heti pennun ulostultua huomasin, että pentu kuitenkin hengitti ja oli virkeä, joten selvittiin pelkällä säikähdyksellä. Ensimmäinen pentu oli pitkähäntäinen poika painoltaan 165 g ja onneksi ei ollut yhtään suurempi! Elmeri alkoi syömään heti reippaasti.

Pian Peppi alkoikin työntämään toista pentua ulos, se tulikin nopeaan ja helposti. Pentu oli töpöhäntäinen pieni mutta virkeä tyttö, painoltaan 138 g. Elviira pääsi myös heti tissittelemään ja keräämään lisää painoa. Peppi hoivaili pentujaan hellästi nuollen.

Pentujen syödessä Peppi alkoi vielä työntämään kolmatta pentua. Tyttöpentu oli todella pieni painaen vai 62 g ja oli selvästi kesken kehityksen, vaikkei mitenkään epämuodostunut. Peppi ei ollut pennusta kiinnostunut eikä pikkuista saatu edes syömään. Ainoa mahdollisuus oli päästää pieni tyttönen koirien taivaaseen. 

Nyt pentulaatikossa on hiljaista ja kaikki hyvin. Olin myös tyytyväinen siitä, että Susun emäntä Saija pääsi nyt Pepin synnytykseen mukaan todistamaan uuden elämän ihmettä ;)  


Elmeri

Ekat tissimaidot

Elviira