Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:93233 kpl

A-pentu, 1 narttu

Pentueen emä Simpuran Meirän Muru alias "Muru"

Pentueen isä Leonberget´z Arctic Ocean alias "Elvis"

26.03.2012 Murun ja Elviksen pentu syntyi maailmaan aamyöstä klo 03.28. Pennun viralliseksi nimeksi tulee Simpuran Ainu Armain. Ainu on kolmivärinen töpöhäntäinen narttu ja painoi syntyessään 245 g. Koska Murun poltot olivat jatkuneet jo useamman tunnin ajan, kävin tilanteen tarkastamassa päivystävällä eläinlääkärillää. Murulle tehtiin sisätutkimus ja ultraäänellä varmistettiin, että pennun sydänäänet ovat ok. Muru sai vielä nestetipan ja pienen odottelun jälkeen maailmaan syntyikin reilun kokoinen narttupentu. Kotiin pääsimme palaamaan väsyneinä mutta onnellisena siitä, että pentu syntyi kuitenkin omin avuin eikä jouduttu turvautumaan leikkaukseen. Ainu on reipas sitkeän tuntuinen neitokainen ja imee ahnaasti, maitoa luulisi riittävän yhdelle pennulle. Muru oli aamuyöstä hieman väsynyt ja ihmeissään uudesta tulokkaasta, mutta huolehtii nyt Ainusta hellästi.
Tässä vastasyntynyt Ainu emonsa kanssa. Kuva on otettu eläinlääkärillä ja Murulla näkyy tassussa vielä nestetipan sidos. Ainun suloinen töpökin kuvassa näkyy kun tarkkaan katsoo.
Tässä vielä kuva, missä näkyy Ainun naama. Toivottavasti valkoisesta läiskästä jää edes vähän näkyviin aikuisenakin ;)
27.03.2012 Ainu kasvaa kovaa vauhtia, nyt on melkein jo 300 gramman raja rikottu. Tänään on otettu pieni videonpätkä, voit katsoa sen täältä. Ainun tuleva koti tulee olemaan Tampereella ja perhe on antanut Ainun kutsumanimeksi Lolan, jota tästä lähtien sitten käytetään jo täällä kasvattajan luona. Murulla maito hieman kertyy nisiin, yritän Lolaa ohjailla tyhjentämään niitä vähän vuoron perään. Samoin Murulle on pitänyt hieman muistutella pennun siisteydestä huolehtimisesta, muuten Muru pitää Lolasta hyvin huolta, uloskin pitää viedä puoliväkisin ja sitten palataan kiireellä takaisin. Muru viihtyy pentulaatikossa Lolan kanssa koko ajan, mikä onkin oikein hyvä, koska Lola ei saa sisaruksiltaan lämpöä ja turvaa. Minullekin tämä on hieman opettelun paikka, kun pentuja ei olekaan kuin yksi.12.04.2012 Lola kasvaa kovaa vauhtia ja on jo aikamoinen pullukka, kahden viikon ikäisenä paino oli melkein 900 g. Silmät ovat auenneet ja kuono on alkanut mustumaan. Hieman Lola varaa jo jaloilleen, mutta kauaa ei vielä jaksa itseään kannatella. Kynnet on jo leikattu kertaallen.

Emon kanssa on kiva kelliskellä lampaantaljalla ;)

14.04.2012 Lola on tässä jo melkein kolmeviikkoinen neitokainen, likkuminen jo onnistuu, mutta mukavampi on vielä näin pötköllään. Lola saa kohta ensimmäisen matokuurinsa yhdessä emon kanssa. Vieraitakin on jo käynyt Lolaa ihastelemassa kuten tuleva oma uusi perhe ja Murun perhe myös. Ja sietäähän tätä ihaillakin ;)

04.05.2012 Lola on jo melkein 6-viikkoinen reipas pihistyttö. Emon kanssa on kiva leikkiä ja onneksi Muru jaksaa touhuta ainokaisensa kanssa antaumuksella. Kuvassa Lolan uusi pinkki kangaspossu saa jo kovaa kyytiä vetoleikissä. Leikin tuoksinassa kuuluu jo murinaa ja kimeitä haukahduksiakin ;) 

Olemme ulkoilleet sään salliessa, tuulinen ilma kuitenkin pistää Lolan helposti vielä tutisemaan. Aurinkoisessa tuulettomassa paikassa on kiva tutkiskella ulkomaailmaan ihmeitä. Kasvattajallekin on outoa, miten kummallisen helppoa on, kun pentuja ei olekaan normi 4-5 kpl ;) Luopuminen tästä yhdestä tullee olemaan toisaalta vaikeampaa. 

Muru vielä imettää jonkin verran Lolaa, mutta Lola syö kiinteätä ruokaa useamman kerran päivässä totutellen uusiin makuihin. Huomenna Lola tullaan siruttamaan ja sunnuntaina Lolan perhe tulee vielä kerran katsomaan pikkuistaan ennen kotiinhakua. Ensi viikolle on varattu eläinlääkärintarkastus, jotta nähdään onko kaikki ainakin nyt ok.

Hieman haikealta tuntuu jo nyt, että kohta koti taas tyhjenee nelijalkaisista... 

10.5.2012 Isukki-Elvis kävi tänään katsomassa Lolaa ja Murua. Lolaa hieman välillä jänskätti, mutta isukki kuitenkin kovasti kiinnosti. Ja ehtihän se Elvis opettamaan jo tyttärelleen pihankaivuutakin ;) Muru ja Elvis innostuivat juoksukilpailuun ja muutenkin ilta pihalla sujui mukavasti. Vieressä ja alla kuvia tapaamisesta. Kitokset Piialle ja pikkuystävälle Hannalle piipahtamisesta Elviksen kanssa. Isukkikin vaan komistuu päivä päivältä ;)

Eilen Lola kävi eläinlääkärintarkastuksessa ja kaikki oli ok: silmät, korvat, sydän ja keuhkot, iho, yleiskunto, liikkeet jne. Lolan rekisteröinti on myös valmistunut, tiedot löytyvät jo KoiraNetistä.

Isukki opettaa kaivamisen taitoja

Lola on niiiiiin suloinen.

Me kolme