Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:93246 kpl

Kennel Simpuran

Vuonna 2004 etsin tietoja koiraroduista ja etsin juuri sitä minulle sopivaa koiraa.  Minulla oli aikaisemmin ollut cavalier kingcharlesinspanieli Moona ja pidin sen ystävällisestä, lempeästä ja sosiaalisesta luonteesta.  Tällä kertaa kuitenkin etsin lyhytkarvaista rotua! Koiran piti myös olla pienehkö, jotta se olisi helppo ottaa mukaan perheen kanssa liikuttaessa ja lastenkin olisi sen kanssa helppo kulkea.

Netissä törmäsin rotuun, jonka nimikin kuulosti melko hassulta ensi alkuun: tanskalais-ruotsalainen pihakoira.  Tuntui kuitenkin siltä, että tämä rotu saattaisi täyttää kaikki toiveet.  Olen kotoisin maalta, joten rodun historiakin oli lähellä sydäntäni.  Olin yhteydessä pariin kasvattajaan ja kiinnostukseni vain kasvoi.  Rotuyhdistys järjesti elokuun alussa 2004 epävirallisen näyttelyn kotikunnassamme Lempäälässä ja niinpä menin tyttäreni kanssa mukaan katsomaan ja tutustumaan pihakoiriin.  Paikalla oli parikymmentä iloista pientä vipeltäjää!

Ja niinhän siinä kävi, että seuraavana päivänä tein pentuvarauksen! Vielä samassa kuussa syntyi Kennel Yacatiksessa pihakoirapentue, josta yksi narttu tuli meille.  Olin jo varautunut pitkäänkin odotusaikaan rodun harvinaisuuden vuoksi, mutta kerrankin meitä onnesti.

Kotikoiraa olin hankkimassa, mutta aktiivinen pihakoiraväki sai minutkin innostumaan näyttelyihin ja yhdistystoimintaan.  Kävin myös kasvattajan peruskurssin saadakseni lisää tietoa koirista.  Muutenkin olin aina korvat höröllään oppimassa uusia asioita mm. astutuksista ja synnytyksistä.  Kesän kynnyksellä 2006 perheeseemme saapui toinen pihakoiranarttu, tällä kertaa sijoituskoirana Yacatis -kennelistä.

Kennelnimianomuksen täytin helmikuussa 2007 ja kennelnimi Simpuran on virallisesti vahvistettu 04.10.2007.   Nimi juontaa juurensa omaan sukuhistoriaani, sillä Simpura on äitini tyttönimi.  Nimi sopii mielestäni hyvin kuvaamaan pihakoirien leikkisää eloisaa luonnetta! Kasvattajan jatkokurssin suoritin lokakuussa 2007.

Ensimmäinen oma pihakoirapentue syntyi helmikuun lopussa 2008, toinen vuotta myöhemmin.  Tällä hetkellä pentueita on syntynyt yhteensä 7 ja pentuja 24. Tarkoituksenani on kasvattaa hyväluonteisia ja terverakenteisia pihakoiria ja pyrkiä löytämään niille hyvä koti ja sopiva ihmislauma.

Suomen Tanskalais-ruotsalaiset pihakoirat ry:n toiminnassa olen ollut mukana vuodesta 2005, ensin jäsensihteerinä ja rahastonhoitajana sekä hallituksen jäsenenä, nyt enää jalostustoimikunnan jäsenenä. Suoritin Suomen Koirankasvattajat ry:n järjestämän Kasvattaja-akatemian 2008 - 2009. Kehätoimitsijakortin sain heinäkuussa 2009.

Tällä hetkellä kotona ei ole omia pihakoiria, mutta sijoituskoirien myötä kenneltoiminta jatkuu.

Lisää tietoa rodusta saat Suomen Tanskalais-ruotsalaiset Pihakoirat ry:n omilta nettisivuilta