Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:93233 kpl

R-pennut, 2 urosta ja 2 narttua

 

Pentueen emä Griselda "Iitu"

Pentueen isä Leonberget´z Impala SS "Tommy"

iitu2.jpg tommy.jpg

 

04.06.2011 Iitun ja Tommyn pennut ovat syntyneet. Ensimmäinen ruskea poika syntyi kuuden aikaan illalla, kolmivärinen tyttö vartin tämän jälkeen, toinen kolmivärinen tyttö seitsemältä ja viimeinen ruskea poika kahdeksalta. Pennut painoivat 171 - 265 grammaa. Lisää kuvia huomenna, nyt levätään pitkän odotuksen jälkeen. Kuvassa oikealta Simpuran Raipe (syntymäjärjestyksessä nro 4), Ruusa (nro 3), Reetu (nro 1) ja Rauha (nro 2).

arrat.jpg

05.06.2011 Iitun työntöpoltot eivät loppuneet pentujen syntymään, vaan jatkuivat koko yön aika ajoin ja vielä aamullakin. Varmuuden vuoksi pakkasin Iitun ja pennut mukaan ja kävimme Tampereella eläinlääkäripäivystyksessä, missä Iitun vatsa röntgenkuvattiin. Onneksi siellä ei kuitenkaan syntymätöntä pentua näkynyt, ettei tarvinnut turvautua leikkaukseen. Lääkärin mukaan kyse oli tavallista voimakkaammista jälkipoltoista. Samalla lääkäri tarkasti Iitun ja pennut. Supistuksista huolimatta Iitu on ollut koko ajan reipas ja hyvävointinen ja jaksanut huolehtia pennuistakin hyvin. Toisella tytöllä, Ruusalla, on suippo pää ja voimakas yläpurenta, tilannetta seurataan ja katsotaan, miten tytteli kehittyy. Kuvia tulossa myöhemmin. rankan yön ja aamun reissun jälkeen rauhoitetaan tilannetta. Ja oman aikansa on vielä vienyt takapihan nurmikonmuokkaustouhutkin, nyt kun tietää että Iitulla kaikki ok, olen voinut oman korteni kantaa kekoon ulkohommissakin... Nyt illalla pentujen painot on tarkistettu ja kaikilla paino on lähtenyt jo nousuun. Otin muutaman kuvan ja ne löytyvät Picasa-albumista.

13.06.2011 Pennut ovat jo reilun viikon ikäisiä, tänään 9 vrk tuli täyteen. Uusia kuvia on laitettu Picasaan. Painot ovat tuplaantuneet, kuten kuuluukin. Vaaleanpunaiset kuonot ovat saaneet jo hieman mustia pilkkuja, pikku hiljaa ne muuttuvat kokonaan mustiksi. Iitu malttaa pieniksi hetkiksi jättää pennut ja tulla rapsuteltavaksi, mutta kun laatikosta kuuluu ininää, tulee Iitulle kiire mennä varmistamaan, että pentulaatikossa kaikki hyvin. Muutaman päivän sisään alkavat silmät ja korvat aukeamaan, sitä jo kovasti odotellaan! Muutama tuttavaperhe on käynyt pentuja katsomassa ja ihailemassa, pentujen tulevia perheitä odotellaan juhannuksena tai sen jälkeen.

18.06.2011 Tänään pennut ovat täyttäneet kaksi viikkoa. Pennut painavat nyt reilut 700 - 800 g ja ovat jo melkoisia pullukoita. Silmät ovat vasta ihan aavistuksen verran raollaan, hetken vielä kestää... Sani haluaisi jo kovasti päästä pentuja katsomaan, mutta vielä Iitu on tarkka omistaan, Sani saa toistaiseksi kurkkia vasta portin takaa. Ihaniahan nuo pennut ovat, ei voi muuta sanoa ;)

20.06.2011 Pentujen silmät ovat tämän päivän aikana auenneet! Silmät näyttävät vielä sameilta, mutta muutamassa päivässä ne kirkastuvat. Pennut myös kovasti yrittävät jo varata jaloilleen, etujalat hieman kantavatkin, mutta pylly vielä painaa ;) Ei kyllä kestä kauaa, kun pentulaatikkoa mennään jo ympäri hurjaa vauhtia...

25.06.2011 Pennut ovat kolmeviikkoisia, aika kuluu sukkelaan! Pennut on taas punnittu ja kaikki painavat jo reilusti yli kilon, 1052 - 1283 g. Pennuilta on leikattu kynnet ja ne on madotettu ensimmäisen kerran. Pennuista on otettu pari videokuvaa, ensimmäinen on kasvattini Pikselin omistajan Jarkon ottama video. Siinä pennut ovat kaksiviikkoisia. Toisessa videossa näkyy, mikä ero on tapahtunut 6 vrk:ssa eli siinä pennut ovat päivää vaille kolmiviikkoisia. Videon päätteeksi pennut päätyvät taas tissille syömään ja Iitu kärsivällisesti pennuista huolehtii ;) Huomenna kaksi pentujen uusista perheistä tulee ensivierailulle, kovasti heitä jo odotamme ;)

28.06.2011 Tänään on tapahtunut taas suuria uusia asioita pentujen elämässä. Ensimmäiset pienet hampaanalut tuntuvat jo pentujen suussa ja puhjettuaan ne kasvavat hurjaa vauhtia. Pennut ovat myös saaneet ensimmäiset jauhelihamaistiaiset, kaikki söivät reippaasti ja Ruusa parhaiten! Ilta oli kaunis, tyyni ja aurinkoinen, joten kävimme myös hetken aikaa ulkona tutustumassa raittiiseen ilmaan ja ruohikkoon, toki turvallisesti Iitu-emon kanssa. Picasa-albumista löytyy kuvia takapihan ulkoilureissusta ;) Hei, me kasvetaan ja ollaan jo isoja ja reippaita pihakoiria!

04.07 2011 Oli kiva tulla kotiin töistä, kun pennut juuri heräilivät päiväuniltaan. Menin niitä tervehtimään ja kaikki tulivat heti luokseni hännät heiluen, pennut ovat siis hienosti jo leimautuneet ihmisiin. Kaksi kättä ei vaan meinannut riittää kaikkien rapsuttamiseen, Iitukin halusi osansa huomiosta. Myös Sani on jo saanut lähestyä pentuja, tosin Iitun vielä tarkkaan vahtiessa.  Pentulaatikko on jo raivattu pois ja pennuilla on enemmän tilaa huoneessaan liikkua ja leikkiä. Lattialla on nyt myös sanomalehteä, johon niitä opetan tekemään tarpeitansa. Kun näen pentujen heräilevän, nostelen niitä paperin päälle ja usein siihen pieni lätäkkö ilmestyykin. Kunhan pennut keksivät seurata emoaan, pääsevät ne myös portin auki ollessa eteiseen ja keittiöön ja tottuvat siten kaikkiin kodin ääniin. Pennut ovat tänään saaneet myös pentupannat kaulaansa. TopCanin pentupannat ovat ihanan pehmoiset ja niissä on metallinen pikalukitus, jolloin pannasta ei jää roikkuvia päitä toisten pureskeltavaksi. Reetu sai ruskean, Raipe vihreän, Rauha punaisen ja Ruusa vaaleanpunaisen pannan. Hieman pannat rapsututti, mutta eipä paljoa tuntunut haittaavan. Pennut ottavat jo pienoisia juoksuaskelia ja haastavat toisiaan leikkiin, pienillä hampaanaluilla yritetään tarttua kaverin korvista, jaloista tai mistä vaan ulokkeista (auts!) kiinni sattuu saamaan ;) Mutta kauaa ei vielä jakseta riekkua, leikkituokion jälkeen jokainen vuorollaan kömpi lampaantaljan päälle koriin nukkumaan. Ihana katras. Nyt kaikki pentujen tulevat perheet ovat käyneet vierailulla. Pennuista kaksi lähtee Pääkaupunkiseudulle, yksi Turun suunnalle ja yksi Sastamalaan, jokaiselle on löytynyt siis ihana oma rakastava koti, jossa jo kovasti uutta tulokasta kaivataan ja odotetaan.

06.07 2011 Tänään on ensimmäinen lomapäiväni, jippii! Ja kyllä sitä on jo odotettukin. Nyt on päivisinkin aikaa touhuta pentujen kanssa ja onneksi sää suosii ja on aurinkoinen ja lämmin päivä. Ulkoilimme tänään pitkään, varsinkin kun koira-aitauksesta löytyy myös varjoista paikkaa. Iitu ja Sani olivat tietysti mukana ja kun pennuilla nälkä yllätti, oli apukin lähellä, ruokailu onnistuu ulkonakin ;) Picasa-albumista löytyy todistusaineistoa. Rauha on saanut kutsumanimeksi Peppi, sitä jatkossa nyt käytetään. Leikin jälkeen maistoi taas uni, leppoisaa päivän jatkoa kaikille muillekin... Myöhemmin iltapäivällä kuvasin vielä videota ärristä, tässä linkki YouTubeen . Tyhmyyksissäni kuvasi kameralla pystysuunnassa, sen jälkeen sainkin tehdä paljon töitä ja ladata eri ohjelmia, jotta sain käännettyä esitettävän videon katseltavaksi oikeinpäin, siksi kuva näyttää hieman kapealta... Mutta nyt ei sentään mene katsojilta niskat nurin, kun ei tarvitse kääntää päätä 90 astetta alakenoon ;) Hauskoja veijareita jo ovat!

10.07.2011 Viisi viikkoa on tullut täyteen! Pennuilta on taas leikattu kynnet ja ne on viikolla madotettu toiseen kertaan.  Punnitus kertoo painojen nousevan hyvin, nyt ne ovat 1,5 - 1,8 kg, Ruusa on yhä isoin mutta Reetu kovasti kirii rakoa umpeen. Tosin tulosten saaminen ei ole enää niin helppoa ja tarkkaa, sillä kovin kauaa ei vaa´alla malteta olla paikoillaan. Tänään on varmistunut myös poikien uusien kotien keskinäinen valinta, Raipe, jota jatkossakin kutsutaan tällä nimellä, lähtee Pääkaupunkiseudulle ja Reetu, tästälähtien kutsumanimeltään Bruno, matkaa Turun suunnalle. Rauhan nimeksi on jo aikaisemmin päätetty Peppi, Ruusan kutsumanimi ei vielä ole varmistunut. Alan näitä kutsumanimiä käyttämään, niin tottuvat niihin jo täällä ollessaan. Brunon korvaan saan joskus puhua på svenska ;) Pari viikkoa vielä, niin ärrillä on edessä matka uusiin koteihin. 

19.07.2011 Pentujen viimeinen viikko kasvattajan luona on jo meneillään, aika kuluu niin joutuisaan. Viikonloppuna tyttäreni Johanna kavereineen oli hoitamassa koiruuksia, kun minä ja mieheni kävimme pienellä moottoripyöräreissulla. Kaikilla taisi olla kivaa ;) Pennut mikrosirutettiin viime viikon perjantaina ja tänään sain jo Kennelliiton rekisteröintitodistukset postissa kotiin, ihailtavan nopeaa tomintaa näin kesäaikaankin! Tosin eläinlääkäriajan sain vasta tämän viikon perjantaille, siellä oli ajat kortilla. Tänään otin pennuista pienen videopätkän ulkona, tässä linkki YouTubeen. Kuvaajan vaan ei ole enää kovin helppo pysyä vauhdissa mukana. Pennuista Raipe ja Peppi ovat vilkkaimmat, Bruno hieman rauhallisempi ja Lumi siltä väliltä. Kaikki ovat kuitenkin reippaita, rohkeita ja iloisia. Tuntuu, että kaikki ovat myös perineet Iitu-emon heiluvaisen hännän. Picasa-albumista löytyy muutama uusi kuva, yritetään ottaa vielä lisää vaikkapa huomenna...