Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:93244 kpl

P-pentue, 2 urosta

 

   Pentueen emä Griselda "Iitu"

     Pentueen isä Yacatis Rathunter Roo "Ruuti"

iitu2.jpg ruuti.jpg
     Kuva Emmi Keränen      Kuva Emmi Keränen

 

                                

20.03.2010 P-pennut ovat syntyneet. Valitettavasti ensimmäinen tyttöpentu syntyi kuolleena illalla seitsemän aikoihin, sen takaraajat eivät olleet normaalisti kehittyneet. Iitu synnytti tyynen rauhallisesti leppoiseen tahtiin, viimeinen pentu syntyi puolenyön paikkeilla. Lisää tietoa myöhemmin...

21.03.2010 Pentujen ensiesittelykuvat, katso Picasa-albumista

22.03.2010 Toinen tyttökin, plondi-prinsessa, menehtyi tänään aamupäivällä. Suru on sanaton.

25.03.2010 Alun vaikeuksien jälkeen tilanne on nyt rauhoittunut. Kaksi veljestä kasvavat hyvin, molemmat ovat lisänneet painoaan yli 130 g. Iitu hoitaa poikia hellästi. Picasa-albumiin on lisätty uusia kuvia.

07.04.2010 Onpa aika mennyt sukkelaan, edellisestä päivityksestä on kulunut luvattoman paljon aikaa!Kuun vaihteessa väkimäärä asunnossani lisääntyi, kun ystäväni Jouni ja tyttärensä Minna muuttivat luokseni, mukana tuli myös kaksi kissaa koirien kavereiksi. Muutto on vienyt aikaa ja voimia, mutta nyt on kaikki suurin piirtein paikoillaan ja yhteinen arki voi alkaa. 

Iitun pikkupojat ovat jo kahden ja puolen viikon ikäisiä. Painoa on tullut rutkasti lisää, isompi pojista painaa jo  melkein 900 g ja pienempikin 850 g. Molemmilla pojilla ovat silmät raollaan ja kuonot ovat mustuneet. Iitu huolehtii pojista hyvin, mutta malttaa jo hetkittäin olla ihmisten seurassa olkkarissa ja lähtee jo lenkillekin mukaan. Sanikin on hieman päässyt pentuja haistelemaan ;) Picasa-albumiin on Minna ottanut tänään uusia kuvia.

Poikien uudet kodit ovat jo selvillä, toinen lähtee Järvenpäähän ja toinen Jyväskylään. Terveisiä vaan pojilta tuleviin perheisiin, reilun viikon päästä nähdään!

11.04.2010 Pojat ovat täyttäneet 3 viikkoa. Kehitys on huimaa, molemmat painavat jo yli kilon. Pojat varaavat jaloilleen ja kävelevät ympäri pentuhäkkiä, tosin vielä hoiperrellen. Poikien kynnet on tänään leikattu ensimmäisen kerran ja sekä pojat että Iitu ovat saaneet matolääkkeet.

Olin viikonloppuna jalostuneuvojien jatkokurssilla Jyväskylässä. Luennoilla korostettiin taas sitä, miten merkityksellistä on pienen pennun sosiaalistaminen sekä kasvattajan luona että luovutuksen jälkeen uusissa perheissä. Tässä vaiheessa voidaan tehdä paljon tulevien ongelmien ehkäisemiseksi. Näitä oppeja nyt taas yritän hyödyntää, kun kolmen viikon jälkeen pentujen maailma avartuu pentulaatikon ulkopuolellekin pikku hiljaa. Alkavalla viikolla pennut siirtyvät makuuhuoneesta olohuoneeseen pentuaitaukseen, jossa ne elävät normaalien arkisten touhujen ja äänten keskellä. Ensi viikolla aletaan tutustua myös kiinteään ruokaan.

Poikien viralliset nimet on päätetty: Simpuran Poutapilvi ja Simpuran Pilvipaimen. Kuvat on otettu eri etäisyydeltä, kokoeroa ei poikien välillä oikeasti ole paljoakaan.

poutapilvi.jpg pilvipaimen.jpg

Simpuran Poutapilvi

Simpuran Pilvipaimen

30.04.2010 Aika suorastaan vilistää, pojat täyttävät huomenna 6 viikkoa. Vauhtia on tullut kummallekin reilusti lisää, nyt jo juostaan ja kisaillaan, purraan naskalihampailla mistä tahansa kiinni saadaan sekä leikitään kaverin ja isompien koirien kanssa. Pojat osaavat jo muristakin toisilleen ;) Pilvipaimen on selvästi Poutapilveä vilkkaampi ja eläväisempi, varsinkin Pilvipaimenen häntä on alituisesti liikkeessä heiluen iloisesti. Olemme ulkoilleet kelien mukaan, mukana myös isommat koirat pienempiä opastamassa.  Picasa-albumiin on laitettu uusia kuvia. Ensi viikolle on jo varattuna aika eläinlääkäriin tarkastukseen ja sirutukseen, jotta pojat pääsevät lähtemään uusiin koteihinsa reilun viikon kuluttua...

6.5.2010 Pojat ovat nyt käyneet eläinlääkärissä tarkastuksessa ja sirutuksessa. Eläinlääkärinlausunto on molemmilla ok, Pilvipaimenen hännänpäässä tosin tuntui pieni kovettuma, joka ei näy ulospäin. Poikien kutsumanimet ja kodit ovat nyt vahvistuneet, Poutapilvi "Ruuni" lähtee lapsiperheeseen Järvenpäähän ja Pilvipaimen "Kauko" nuorenparin iloksi Jyväskylään. Kauko lähtee matkaan äitienpäivän sunnuntaina, Ruuni on vielä helatorstaihin saakka.

Säät ovat olleet sen verran koleat ja tuuliset, että ulkoilemaan olemme päässeet vain vähän aikaa kerrallaan. Tänään kuitenkin kävimme maalla, kun keli oli kohtuullisen lämmin. Muutamia uusia kuvia mm. tämän päiväisestä retkestä laitettu taas Picasa-albumiin.